Bakning och julmys.

Ja nu var det ett bra tag sen jag skrev.
Har bara inte orkat och ville ta en paus, men nu är jag igång igen
Jullov nu, på fredag jul. Tiden har gått galet fort så jag inte hinner med.
Klänningen blev jätte gullig men mamma sydde mer än mig för annars skulle den aldrig bli klar. Nästa klänning ska jag sy själv. vet redan hur den ska se ut och hoppas bara jag lyckas ^^

Det är fjärde advent idag dessutom och jag har bakat massor, det blev falska potatisbakelser som är det bästa jag vet. dock feilar jag hela tiden då jag gör de så det borde jag låta någon annan göra. Gjorde även kokostoppar som jag inte riktigt vet ifall jag tycker om eller inte, menmen får prova och se. Nu ska jag he nejlikor på apelsiner och göra marsipanfigurer innan mamma och pappa kommer hem. Snart börjar en film på trean som verkar väldigt bra den heter Baby mama, kan kanske skriva sen vad jag tyckte om den. 

Nu blev det ännu en konstig bild på en adventljusstake men sista ju så ni får leva med det.

Ett år.

Wiiihoo 1 år med finaste Joakim idag♥ Idag ska jag bara vara med honom och ha det underbart kul. vi fålá se vad vi hittar på för något.

En annan sak som är kuligt är att nu vet vi att det är 99% säkert att Jag och Sandra är enäggstvillingar. Vi trodde ju det förut men var inte helt säkra. Detta brukar kosta jätte mycket pengar att få reda på men eftersom jag och Sandra var med i någon forsknings studie grej så behövde vi bara spotta i en mugg sen fick vi gratis biobiljetter också. Awesome!

Nu ska jag äta något sedan hoppa in i duschen och förhoppningsvis går det sen en bra buss till stan.
Ha en bra dag! För det ska jag iaf ha.

dagens planer ändrade

Dagens planer blev lite ändrade. Blev inte att va med fotografen idag så åkte till sandras skola och kolla på lucia tåg etc. Blev inte heller att julhandla, jisses vad kallt det var idag, -25 grader så vi tänkte att vi ska handla någon annan dag istället vilket blir kanon för mig eftersom jag ska vara med Joakim imorgon och vi ska se bio och så, så blir nog awesome.

Just nu är jag iaf väääldigt trött men lovar er att vitamin-brustabletterna eller vad de nu heter hjälper mig att må bättre, plus att det är gott också ^^
Måste ju ta det eftersom jag har typ vitaminbrist och allt annat möjligt. Well well tror jag ska spela lite sims nu så.

Day 13

Dag 13 – Den här veckan.

Den här veckan ska jag:

Måndag:
Kanske vara med en fotograf. Senare på dagen ska jag till stan och julhandla med systramí.

Tisdag: Kanske vara med en fotograf, in till stan och vara med Joakim eftersom vi ska firar ett år tillsammans ♥

Onsdag: Sovmorgon till lunch, sedan till svt och se på när dom spelar in Gokväll. Sen på kvällen ska jag troligtvis till joakim och sova där till torsdag

Torsdag: Till skolan för att ha vanliga lektioner.

Fredag: JULAVSLUTNING!!!

Tredje advent.

Ja nu kommer det massor med inlägg på en och samma gång. 
Idag är det tredje december och det ända jag har planerat är att jag ska försöka sy klart min klänning jag ska ha på avslutningen sen så ska jag väll bara ta det lugnt och försöka bli frisk. I flera dagar nu har min kropp känns som den har haft feber fast jag inte har haft det och igår hade jag det.. 

well well sista veckan nu innan det blir lov. De här fem veckorna har gått riktigt fort.
Den här veckan har jag som ingenstans att vara eller kanske ska vara med en fotograf annars blir det att fortsätta jobba åt pappas företag, det vill säga göra klart deras hemsida. 

Något jag märkt är att jag bara älskar glögg lukten. Alltså förut kunde jag inte stå ut med den men nu alltså ryser i hela kroppen när jag tänker hur gott det luktar. Dock tycker jag inte om glögg överhuvudtaget men tycker det som bara luktar jul och det är ju bara så mysigt.
Nu blir det en sådan där konstig blid men ni får leva med det eftersom jag inte orkar fixa det!

Day 12

Dag 12 – I min handväska.

Äger ingen handväska så denna dag var ju enkel ^^

Day 11 (försenat)

Dag 11 – Mina syskon.

Ja vart ska man börja, kanske den äldsta. Okej.


Johanna föddes först av syskon skaran på fem. Hon är idag 22 år och lever sitt liv i skara där hon går folkhögskola. Hon bor tillsammans med sin pojkvän i en lägenhet och har det bra där. Hon har alltid varit filmintresserad alltså att göra film och det är det hon gör på skolan. Hon har även alltid haft ett stort intresse i att rita, och det syns verkligen på hennes teckningar för hon är verkligen duktig.


Näst på tur var Emma. Idag 20 år. Även hon bor i södra Sverige, eller ja söder och söder vet jag inte men i Härnösand bor hon iaf. Hon studerar där och bor tillsammans med sin pojkvän i en lägenhet.
Även fast jag, Sandra och Johanna liknar varandra mest på utseendet så får jag höra flest gånger att jag liknar Emma, som på sättet och att jag pratar som henne. Jag och Sandra får oftast höra att, Sandra liknar mest Johanna och jag Emma, och jag ser det som positivt eftersom Emma är som en förebild till mig.


Emil, enda pojken i syskon skaran.
Emil född 1991. Alltså nu är han 19 år fyllda. 
Emil är inte som oss alla andra, för han har Downs syndrom. Men han har inte bara det utan han föddes även utan matstrupe. Detta var en väldigt jobbig tid för familjen. Han var bara två dagar gammal då han fick sin första operation och många fler stod på listan. Den här första operationen som gjordes var till att han skulle få en slang till magsäcken så han skulle få mat. Denna slang hade han i 13-14 år. Han fick alltså sondnäring genom en knapp på magen. När han var två år opererade läkarna en bit av Emils tjocktarm som skulle sättas där matstrupen skulle sitta. Detta blev för trångt för Emil, vilket betyder i nuläget att han inte kan äta vanlig hård mat utan han har egen sondnäring som ger han de vitaminer han behöver. han kan även äta mjuk mat som kräm och potatismos som är hans favorit. 

Emil som får sin sondnäring.

Jag är glad att Emil är som han är. Vet ju inte hur det skulle varit annars. Visst all denna svåra tid på sjukhuset, etc har varit tufft men jag tror det har fört våran familj närmare.
Jag är stolt över att vara Emils syster. Jag är stolt över att kunna få så mycket kunskap som jag fått. Jag är stolt över att känna en av världens snällaste, mest underbara, ärligaste människorna på denna jord. Jag önskar alla kunde vara lite som Emil för då skulle inte denna hat och ilska i världen finnas. 

Emil bor nu i egen lägenhet här i vännäs. Där finns personal som hjälper han med det han behöver. Han går på Dragonskolan i stan och får åka taxi dit varje morgon. Han älskar sin lägenhet och vill väldigt gärna vara där hela tiden. När han är här hemma på besök nämner han alltid lägenheten för att det är dit han vill. Lite synd såhär att han inte vill vara hemma med oss när han väl är det, dock vill han ju väldigt mycket att vi ska följa med till hans lägenhet. Jag tycker det är kanon att Emil tycker så mycket om sin lägenhet. 

Jag har märkt att jag har jätte svårt med folk som skämtar om Downs syndrom. Att jag lätt kan bli förbannad. Jag vet att jag inte borde ta åt mig men jag gör det ändå. Kanske det är för att de med Downs syndrom är de finaste och ärligaste personerna på denna jord. Kanske för att de med Downs syndrom har inte gjort någon person illa med vilja så varför ska man så mot dom? 




Sist och minst i familjen är Sandra. Min andra halva som folk brukar säga. Min tvillingsyster. I nuläget är hon 17 år Hon bor med mig och mina föräldrar i en lägenhet i Vännäs. Det hon alltid har tyckt om så länge jag kan minnas är teater. Så därför är det kanon att hon går teaterprogrammet på Midgård. Vet inte riktigt vad jag kan säga mer om henne. ibland kan hon verkligen gå en på nerverna men oftast är hon riktigt snäll.

Märker att detta blev ett väldigt långt inlägg men det förstås vi är ju ganska många syskon så.

day 10 (försenat)

Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

Den tionde december alltså på min namnsdag hade jag på mig:
linne, jeans och en mysig tjocktröja. och underkläder ska jag inte glömma.

Jag vet så här jätte intressant att veta eller hur(eller inte)^^

Day 9

Dag 9 – Min tro.

Vad det gäller religion så har jag ingen. Jag är döpt men det var mina föräldrar som gjorde det. Har inget emot det dock. Jag har inte heller konfirmerat mig, och det skulle väll jag egentligen kunnat gjort i så fall för min farfar skull men annars är det inget jag tror på.

Tycker inte om religion till den grad där man inte får tycka och tänka som man själv vill. Visst finns det fördelar med det men mer nackdelar känns det som. Visst jag dömer ingen och tycker att man ska få tro på vad man vill bara man inte drar in andra som inte vill med i det. 

Jag tror på lycka, lycka och kärlek. Att man älskar andra och sig själv. Att man respekterar vad andra tycker och tänker. Att man får låta andra ha sina åsikter men inte tänka så negativt och trycka ner andra för det.

day 8 (försenat)

Dag 8 – Ett ögonblick.

Det var en torsdag i mars 2010. Jag kommer ihåg ögonblicket fortfarande. Jag åkte hem från skolan tidigare för att pappa hade ringt och sagt att han ville ha hem mig.
Jag kommer hem och pappa berättar, han berättar att min farfar dött då på morgonen. Jag kommer ihåg ögonblicket.
Jag faller ihop på golvet av tårar.

day 7 (försenat)

Dag 7 – Min bästa vän.

Jag har haft många bästa vänner genom åren som kommit och gott.
Man har glidit ifrån varandra etc.
Men två stycken som är väldigt bra vänner till mig är Amanda och Emma.

Emma har jag känt hela mitt liv. Vi gick samma dagis och gått i samma klass hela tiden förutom nu i gymnasiet. vi har som gått från och till varandra. Vi har delat många fina minnen ihop.
Som när vi var väldigt små och satt uppe i hennes rum och berättade spökhistorier till varandra. Huset var gammalt och vi blev så rädda av våra historier att vi var tvungna att ropa på hennes pappa att komma och hämta oss från övervåningen.


Amanda är en annan väldigt bra kompis, och hatar att vi inte träffas oftare.
Vi umgicks mycket i åttan då hon börja min skola fast ännu mer i nian. Då var vi fyra stycken som umgicks mycket. Jag, Amanda, Sandra och Rebecca. 
Amanda kan jag prata med allt och och ser verkligen framemot nu i helgen då vi kommer vara med varandra igen, och Rebecca kommer kanske och komma vilket jag hoppas eftersom det var bra längesen vi träffades.
Rebecca, Amanda, jag, Sandra.
Detta var bra längesen, och saknar den tiden fett mycket.

Nu ska jag ta och nämna min närmsta och bästa vän!
Hennes namn är Sandra. Hon är min tvilling och min bästa vän. Har aldrig lämnat min sida även fast vi bråkat ibland. Hon betyder allt även fast jag kanske inte visar det så bra.


DRYG DAG!

Vilken jobbig dag! Inte bra alls, mått piss och hade svårt att åka iväg till jobbet redan imorse, men åkte ändå. Satt där och väntar på att min handledare ska komma så att jag får börja jobba eftersom jag inte kunde logga in i datorn utan min handledare. Halv elva får jag veta av min mor som jag suttit och smsat med i väntan att min handledare är sjuk och är hemma. Detta fick jag inte veta av henne eller hennes kolleger och ingen sa något till mig. Jag smsar och kollar med min handledare ifall jag får åka hem vilket jag får och gör. Jag gjorde iaf lite arbete som jag kunde göra utan datorn men ändå...

Detta resulterar i att jag mådde piss och mådde mer piss då jag kom hem. Gick förbi H&M bredvid coop eller obs eller vad det nu heter, för att försöka hitta ett linne jag ska ha till min klänning vilket jag hitta så nu är det bara för mig att börja sy. 

Var så less när jag kom hem och mådde så dåligt i kroppen så blev inte nå plugg, tror jag lyckades somna två timmar där ett tag. Gissar på att jag är på väg att bli förskyld eller något sådant eftersom det känns som överallt i kroppen som om jag har feber förutom pannan.
Aja dags att lägga sig nu. Är väldigt trött även fast jag sov några timmar mitt på dagen.
Imorgon kommer dagens punkt eftersom jag inte har skrivit den ännu. Just nu orkar jag inte.
Bara för jag saknar denna människa väldigt mycket. Alltså mannen längst fram.
Fast visst Elias saknar dig också lite grann faktiskt ^^ 
(Måste ju vara snäll då han är med i bilden och allt xD)

day 6

Dag 6 – Min dag.

Min dag har varit bra antar jag eller egentligen inte..har haft det bra på jobbet men varit galet trött och haft magkramp så det har varit svårt att jobba men lyckades få mycket gjort ändå. 

Borde plugga nu men är alldeles för trött kom väl hem för ca en timme sen.
Ska ta och värma en billys innan jag åker på unf-mötet. Skulle väl helst inte åka eftersom min mage inte vill men det är sista gången innan jul och dessutom har jag inte varit på så många möten så.


Idag har jag:
♥ Saknat älsklingen min
♥ Varit trött
♥ Längtat till jul/jullovet
♥ Velat sova
♥ Varit hungrig
♥ Saknat dig!


Puss!







Min stora förebild!

Min stora förebild och idol var min farfar. Han inspirerade mig till att skriva, att vara kreativ. Jag ville bli som han. 80 åring som rockar på fiolen, köra bil, plocka sten och 100 liter bär. Och alla andra fantastiska saker som han gjorde. Mars 2010 så förlorade världen en underbar människa och jag min farfar. En 86 åring som bekämpade cancer, men rycktes med ändå. 

Jag tog det väldigt hårt. Fick det svårt i skolan eftersom jag inte orkade med det. Jag tyckte det var jobbigt att jag inte skulle få lyssna på hans historier mer, eller få njuta av hans leende och konst. Det som finns kvar nu är mina minnen och andras historier om honom, bilder på hans leende och tavlor från hans konst. Det är även jobbigt för mig att tänka på att mina framtida barn inte kommer få träffa den stora inspirationskällan i mitt liv, min förebild. Men jag tröstar mig med att tänka att han har det bättre nu.


Day 5

Dag 5 – Vad är kärlek.

Kärlek är väl vad man gör det till. För mig är kärlek helt underbart. Men då har jag dock inte haft det så jobbigt med det och hoppas det fortsätter så.


För mig är du kärlek!

Vad är kärlek?

När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka,

När du fnissar som en liten flicka.

När man känner nåt man "can't deny",

When the eagles fly over mountain high.

När all oro är som bort blåst och försvunnen,

När simba återvänder i lejonkungen.

När man bara drar replik för o slippa krångla;

"Min pappa är rik vill du hångla?"

Om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvet ut,

då ser man galen ut.

De har egentligen inte hit o höra,

det är bara en grej man kan göra.

När jag dansat med Elin en sommarnatt lång,

och vi satt på en parkbänk,

Jag var kär, hon drack rom.

När Elin sa att jag var den vackraste som finns,

Såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans.

Våga styr som en kapten,

Våga fall som ett löv,

Våga chansa och se hur de går,

Vad är fegt, vad är mod, what is love?

Baby don't hurt me, don't hurt me, nomore.

Från en afton som doftar lite YMCA,


5 december

5 december, andra advent, många många som fyller åt idag, bland annat mamma och Amanda, och farfar som skulle ha blivit 87 år idag. Grattis.

Dagen har varit bra, inte sovit nå mycket och bra men fick vara med fint folk som gör mig glad så det är lätt värt det. åkte hem och gjorde tårta till mamma, fikade och hade allmänt mys. 
Ringde och gratta Amanda också och planerad helgen vilket kommer bli så awesome! 





Day 4

Dag 4 –  Det här åt jag idag.

Idag åt jag:
Rostade mackor med ost till frukost. Fast det var mer vid lunch tid.
Till middag åt jag seafood. Det var pasta med sås och räkor, lax och musslor till, helt underbart gott.



day 3

Det är tredje december idag vilket betyder punkt tre på min lista. 

Dag 3 – Mina föräldrar.

Jag vad finns det att berätta?
Mina föräldrar träffades då de var 20 och 18 år om jag inte har helt fel. Det var ett UNF-läger där pappa var ledare och mamma var en av lägerdeltagarna och de fattade snabbt tycke för varandra. De gifte sig och i november 1988 föddes deras första dotter Johanna. Två år senare, 1990 föddes deras andra dotter Emma. Strax därefter fick de sitt tredje barn, Denna gång en son, Emil. Men Emil var inte som de andra barnen, han föddes med Downs syndrom. Men det är en helt annan historia som kommer komma dag 11 då jag ska berätta om mina syskon.
1993 föds tvillingarna alltså jag och min syster. Mamma var alltså 24 år då alla barnen hade föds.

Vet inte riktigt hur gamla dom är här ^^


Pappa Palmar 44 år, fyller 45 i mars.

Mamma Jeanette, 41 år, fyller 42 imorgon.

Lanar.

Sitter på lan hos Linus.
Hade inte med min dator, för jag lämnade den hos Joakim men får låna Linus dator iaf.
Hade nog ändå velat ha min dator så jag kunnat plugga eller spelat sims ^^ men man får nöja sig med det lilla.

Idag har jobbet varit mys, mys, suttit och gjort nästan samma sak men tycker det bara är kul så det funkar glatt för mig. Efter jag slutat drog jag hem till Joakim, fick middag där som var helt underbar. Älskar maten man får där, så himla gott. Efter maten så somnade vi båda och när vi vaknade beslutade vi oss för att åka in till stan och nu sitter jag här hos Linus.

Snö är kul.
Bild: Sandra och Rebecca för två årsedan tror jag. 
Tycker om vintern. Förstår inte varför alla klagar eller visst kylan är inte okej och vintern behöver inte vara så länge, men för det mesta tycker jag vintern är riktigt mysig ^^

Day 2

Dag 2 – Min första kärlek.


De flesta säger väl att deras första kärlek var i första klass eller något sådant.
Visst jag var "ihop" med lite olika killar vid den tiden, men det var ju inte kärlek kan väll jag tycka.


Nä, min första kärlek heter Joakim Lundkvist. Han är min första och är det fortfarande.
Innan vi blev tillsammans så blev vi kompisar på skolan. Kommer ihåg han som den flummige typen som misstolka allt jag sa osv. 

Tror det var vid första december några pers från skolan som randomly bestämde sig för att komma med hem till lilla mig över helgen. Vi såg film och hade det allmänt mys.
Jag och Joakim satt bredvid varandra på soffan. Helt plötsligt tog han min hand och jag gjorde inget motstånd utan lät det vara så. Det handgreppet höll kvar hela kvällen.

Det gick en vecka och vi höll hand och kramades lite på skolan. Helgen efter myshelgen hemma hos mig, var det filmkväll på skolan. Vi klädde ut oss och hade det jätte skoj. Blev inte så mycket film från min eller Joakims sida för vi kunde inte sluta kolla på varandra helt enkelt. 

Det datumet anser vi då det var då vi blev tillsammans. Så den 14 december 2009 blev det vi två. Så snart blir det ett år tillsammans vilket man ser framemot. 

Du är min bästa vän och min kärlek.
Vet inte vad jag skulle göra utan dig och älskar dig över allt annat på denna jord.

tröttis.

ÅÅh trött man är, hållt igång hela dagen.
Känner mig även febrig men måste ändå åka och jobba imorgon.
Har det riktigt skoj på min praktik ändå. Fast kanske inte så kul att sitta 3 och 1/2 timme och spola igenom 35 band med en hand upp i luften...Men kul har jag ändå. Imorgon blir kanske sista dagen, fast kan hända att jag får vara där på måndag och tisdag också. Efter det ska jag vara med en fotograf, när vet jag inte riktigt.

Juste ska ju göra min dag 2 på listan.
Dag 2 – Min första kärlek.
Kommer ett inlägg efter det här, tänkte skjuta upp det till imorgon men insåg att jag kommer nog inte sitta vid datorn så mycket så ska göra ett inlägg till idag.

Gårdagen var iaf awesome. Det var ju öppet hus så då fick man träffa alla igen efter 2 och 1/2 vecka.
Vi gjorde stop-motion med lerfigurer, det var jätte kul och det blev ju bra och allt. Blev dock inte klara men får jobba med det någon annan gång också. 

Jag gjorde tomten, släden, julklappen och ko huvudet, medan Linus gjorde ko kroppen.

Day 1

Dag 1 – Presentera mig själv.

Mitt namn är Malin. Jag är en glad, galen och fullständig nykter 17 åring. Född 1993 så blir 18 år i september.
Jag bor med min mamma, pappa och min tvillingsyster i en ort utanför Umeå, med oss bor våra två hundar Saga och Ruff med rasen bichon havanais och våran katt Charlie. Jag har två större systrar och en bror också som bor lite runtom i Sverige.


Jag går andra året på NTI gymnasiet i Umeå, där läser jag mediaprogrammet, med inriktning grafisk kommunikation. Det vi håller på med nu i skrivandes stund är praktik. I fem veckor ska vi vara på en arbetsplats och lära oss hur det är att jobba inom media. Detta är tredje veckan och vi slutar lagom till julavslutningen på skolan.

Det jag tycker om att göra på fritiden är att umgås med vänner och pojkvännen. Läsa och se film är stora intressen men mest  av allt tycker jag om att skriva. Jag är svag för gulliga barn och Dumle. Annars tycker jag om hemmamys med familjen.

Min kärlek heter Joakim. Han är min bästa vän och jag älskar han så otroligt mycket. Den 14 december 2009 blev det vi två och nu snart den 14 december 2010 firar vi ett år tillsammans. Är så tacksam att ha honom i mitt liv.

Jag är stort sätt en normal tonåring. Eller vad skriver jag? Jag är inte normal på något vis. Men det är väll egentligen ingen, vi alla är ju unika på vårat eget sätt.
Jag har iallafall valt att leva ett nyktert liv. Har inga som helst tankar att dricka, ser inte vitsen med det. Dock vet jag inte hur framtiden ser ut eftersom jag lever i nuet. Jag står för mina åsikter om alkohol. Jag är även med i en nykterist förening kallad UNF. Där jag får åka på läger och träffa massa underbara människor.


Har som inga riktiga planer för framtiden men har iaf tänkt att åka utomlands och jobba som au pair efter gymnasiet.
Som liten ville jag bli författare och hund-dagisfröken, den drömmen lever väll lite kvar ändå, skulle som kunna tänka mig skriva någon bok någon gång men hund-dagisfröken har jag inga planer längre att bli.
Det var en presentation av mig då. Hope you like it.
Ifall ni vill veta mer så är det bara att fråga.

Det är då jag:
Jag och min mor.

Bild tagen för längesen. Ca två och ett halvt årsedan tror jag. 

Blondiiie


Gammal bild jag med tuppkam
Ja en gång i tiden hade man tuppkam.
Detta var väll för ett och ett halv årsedan ungefär. 


Precis för ett årsedan. 


Och nu för tiden ser jag ut så här.

RSS 2.0